Колишній голова AMD Radeon звинуватив Nvidia у створенні GPU-картелю

Корпорація Nvidia може відкласти доставку GPU для центрів обробки даних, якщо клієнти почнуть розглядати інші варіанти. Про це заявила компанія GroQ, молодий розробник ШІ-чипів. Ці клієнти з обережністю ставляться до пошуку альтернативного обладнання для систем штучного інтелекту, побоюючись, що Nvidia у відповідь може затримати відвантаження вже замовлених продуктів.

Nvidia
Скотт Херкельман та Дженсен Хуанг

Генеральний директор Groq Джонатан Росс (Johnathan Ross) стверджує, що деякі клієнти тепер намагаються уникати зустрічей з іншими виробниками ШІ-чипів. Замовники, які найчастіше платять авансом, іноді проводять цілий рік в очікуванні постачання нового обладнання. І навіть попри всі затримки вони продовжують працювати з Nvidia, не поспішаючи розглядати альтернативні варіанти.

Колишній голова підрозділу AMD Radeon Скотт Херкельман (Scott Herkelman) зазначає, що такі ситуації зустрічаються частіше, ніж багато хто вважає. Він стверджує, що Nvidia застосовує аналогічну тактику при роботі з клієнтами зі сфери центрів обробки даних, OEM-виробниками та AIB-партнерами, впливаючи також на реселерів й навіть на пресу.

Пан Херкельман підкреслив, що після галасу навколо GeForce Partner Program (GPP) компанія Nvidia тепер практикує більш обережний підхід, уникаючи письмових угод. Тоді через умови GPP «зелених» звинуватили у нечесній конкуренції, а через лічені місяці чипмейкер згорнув цю ініціативу.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Всі новини за 28.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: