На зліт: курс Bitcoin уперше за довгий час перевищив $60 тисяч

В останні тижні курс Bitcoin, найпопулярнішої у світі криптовалюти, демонструє стрімке зростання. Ще в січні він опускався нижче $40 тисяч, але кілька тижнів тому йому вдалося подолати $50-тисячну позначку, а зараз за одну монету BTC доведеться викласти понад 60 тисяч доларів. Веб-ресурс Coindesk зафіксував 24-годинний максимум $60 663. Разом з цим загальна капіталізація цифрової валюти знаходиться на рівні 1,2 трильйона доларів.

Bitcoin

Нагадаємо, максимальний курс Bitcoin (68 990 доларів) було зафіксовано у листопаді 2021 року. На той час ми спостерігали рецидив «криптовалютної лихоманки», коли майнери змітали з прилавків будь-які відеокарти, хоч якось придатні для використання як знаряддя праці. Після переходу Ethereum на модель Proof-of-Stake передумов до повторення такої ситуації не спостерігається, але не можна виключати, що в найближчому майбутньому «вистрілить» якийсь з альткоїнів.

Bitcoin

Одним із головних поштовхів до зростання курсу Bitcoin є наближення так званого халвінгу. Він відбувається кожні 210 000 блоків та контролює емісію криптовалюти, кількість якої обмежена 21 млн BTC. Приблизно у середині квітня нагорода за блок зменшиться з 6,25 до 3,125 BTC. У минулі рази халвінг супроводжувався зростанням курсу Bitcoin, тож він має всі шанси незабаром оновити історичний максимум.

Обговорити в форумі (коментарів: 76)

Всі новини за 28.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: