Енергоспоживання прискорювачів ШІ Nvidia Blackwell може сягнути 1000 Вт

Компанія Dell підтверджує вихід прискорювачів Nvidia на базі архітектури Blackwell цього року. Спеціалізовані пристрої для обчислень штучного інтелекту були анонсовані ще в дорожній карті Nvidia. Згідно з даними Dell, цього року будуть представлені Nvidia B100, і перший їхній анонс відбудеться на заході GTC 2024, який стартує наприкінці поточного місяця. Dell як один з провідних постачальників серверного обладнання вже готує системи з майбутніми пристроями.

Також у звіті Dell згадується вихід B200 у 2025 році. Раніше в планах Nvidia мелькав пристрій GB200, що є назвою нової платформи для так званих суперчипів. А B200, ймовірно, є окремим варіантом B100 зі швидшою пам'яттю. У поточному поколінні спочатку було представлено графічний процесор H100 з HBM3, а потім H200 з HBM3e. У випадку Blackwell перший процесор B100 вже отримає найсучаснішу пам'ять HBM3e, тобто в B200 буде ще швидша пам'ять.

Також журналісти звертають увагу на фразу у звіті, що не потрібно водяне охолодження при потужності 1000 Вт. Це натякає на значний TDP майбутніх прискорювачів Blackwell. Але компанія Dell, ймовірно, готова до такого сценарію та реалізує охолодження своїх систем за допомогою традиційних методів повітряного охолодження.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Всі новини за 04.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: