AMD представить технологію масштабування на основі штучного інтелекту

У лабораторіях AMD продовжується робота над удосконаленням фірмових технологій масштабування зображення. В найближчому майбутньому компанія представить метод на основі алгоритмів штучного інтелекту. Про це розповів технічний директор AMD Марк Пейпермайстер (Mark Papermaster).

AMD

Нагадаємо, що на відміну від Nvidia DLSS та Intel XeSS, технологія масштабування AMD FidelityFX Super Resolution не використовує алгоритми штучного інтелекту. У разі «зелених» GPU вони працюють на тензорних ядрах, тоді як XeSS доступна у двох версіях. Перша покладається на блоки XMX, тобто «дружить» тільки з GPU Intel Arc, а друга використовує інструкції DP4a, що дозволяє їй працювати на інших відеоядрах, у тому числі від Nvidia та AMD.

Варто додати, що в графічних процесорах RDNA 3-го покоління, які стали основою відеокарт Radeon RX 7000 серії, AMD істотно покращила продуктивність матричних обчислень. Ще в матеріалах, присвячених швидкодії Radeon RX 7900 XT/XTX, закордонні колеги припускали, що «червоні» готують власну технологію масштабування на основі штучного інтелекту. Ймовірно, вже зовсім скоро вона буде анонсована офіційно.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Всі новини за 04.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: