Ентузіасти запустили GTA: Vice City на бездротовому маршрутизаторі TP-Link

Ентузіасти з ніками Manawyrm та tSYS розповіли про цікавий експеримент із підключення відеокарти до звичайного бездротового роутера. Фактично їм вдалося перетворити TP-Link TL-WDR4900 на справжній ігровий маршрутизатор, який впорався із запуском Grand Theft Auto: Vice City.

Модель TP-Link TL-WDR4900 була обрана не випадково. Цей роутер базується на процесорі з архітектурою PowerPC, який взаємодіє із бездротовими чипсетами Atheros за допомогою інтерфейсу PCI Express 2.0. Для підключення відеокарти лінії, призначені для одного з чіпсетів, було виведено на дочірню плату miniPCIe, а потім на райзер PCI Express x16, куди встановлювався 3D-прискорювач.

Спочатку ентузіасти планували використовувати Radeon RX 570, проте через проблеми з драйверами довелося зупинитися на скромній Radeon HD 7470. Щодо програмного забезпечення, то на роутер була встановлена Debian Linux, а для самої GTA: Vice City довелося використовувати неофіційну версію (reVC) з відкритим вихідним кодом, створену шляхом реверс-інжинірингу. Гра була скомпільована спеціально для роутера.

Цілком очікувано, що ігрова продуктивність TP-Link TL-WDR4900 виявилася невисокою. Воно й не дивно, адже роутер був випущений ще 2013 року і не розрахований на такі завдання. Проте сам експеримент видався дуже цікавим. Більше інформації доступно за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 05.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: