AMD не вдалося отримати дозвіл на постачання урізаних прискорювачів Instinct MI300 до Китаю

Компанія AMD, наслідуючи приклад Nvidia, теж розробляє варіанти прискорювачів обчислень спеціально для китайського ринку. Відповідно до експортних правил Сполучених Штатів, обидва чипмейкери не можуть постачати свої передові розробки китайським замовникам. Для обходу цих обмежень компанії урізають їхню продуктивність, випускаючи окремий «антисанкційний» варіант. Одну з таких новинок Міністерство торгівлі США визнало надто потужною, через що «червоні» не зможуть безперешкодно постачати її на китайський ринок.

Як повідомляє видання Bloomberg, компанія AMD підготувала для замовників із Китаю окрему версію прискорювача Instinct MI300. Вона отримала назву Instinct MI309 та пропонує меншу продуктивність щодо варіанта, що продається в інших куточках планети. Проте отриманий рівень швидкодії не влаштував Міністерство торгівлі США, через що для його поставок до Китаю компанія має отримати ліцензію від Бюро промисловості та безпеки. Поки що неясно, чи наважиться AMD подати заявку на цю ліцензію.

У сегменті прискорювачів обчислень компанія AMD істотно поступається Nvidia за ринковими позиціями. На тлі галасу навколо штучного інтелекту команда Дженсена Хуанга регулярно оновлює рекорди квартального виторгу, наприклад, минулий квартал вона завершила з $22,1 млрд. В той самий час AMD порівняно недавно почала постачання прискорювачів Instinct MI300 і розраховує цього року продати їх на $3,5 мільярда.

Джерело:
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 05.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: