JEDEC затвердила стандарт графічної пам'яті GDDR7. Вдвічі швидше за GDDR6

Організація JEDEC, що займається стандартизацією напівпровідникових продуктів, представила фінальні специфікації стандарту JESD239, що описує графічну пам'ять GDDR7. Якщо порівнювати з GDDR6, то новий тип ОЗП принесе зростання пропускної здатності, покращення енергоефективності та збільшення місткості мікросхем. Пам'ять GDDR7 планується використовувати не тільки в ігрових відеокартах, а й у рішеннях для сфери ресурсомістких обчислень та штучного інтелекту.

GDDR7

В опублікованому пресрелізі JEDEC заявляє про подвоєння пропускної здатності щодо стандарту пам'яті GDDR6. Вона становитиме до 192 Гбайт/с на одну мікросхему, щоправда, перші чипи будуть менш швидкісними. Зокрема, Micron і Samsung орієнтуються на швидкість передачі інформації до 36 Гбіт/с на контакт, тобто пропускну здатність 144 Гбайт/с на мікросхему GDDR7.

Для досягнення таких показників в GDDR7 буде використана амплітудно-імпульсна модуляція PAM3 з трьома рівнями сигналу. Серед нововведень цього стандарту також є подвоєння кількості незалежних каналів (з двох до чотирьох у порівнянні з GDDR6), незалежні від ядра шаблони тренування LFSR, підтримка чипів щільністю від 16 до 32 Гбіт та нові функції забезпечення цілісності даних.

Про свій інтерес до нового виду графічної пам'яті вже висловилися AMD та Nvidia, а також трійця найбільших чипмейкерів: Samsung, Micron та SK Hynix. Вважається, що перехід на GDDR7 відбудеться вже у наступному поколінні відеокарт. Більше подробиць про нові 3D-прискорювачі ми дізнаємось до кінця цього року.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Всі новини за 06.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: