Додаткові подробиці про графічну пам'ять GDDR7

Слідом за офіційним затвердженням стандарту графічної пам'яті GDDR7 в Мережі з'явилися додаткові подробиці про цей вид ОЗП. Зокрема, перші ігрові відеокарти AMD та Nvidia, обладнані буфером GDDR7, використовуватимуть мікросхеми об'ємом 16 Гбіт (2 ГБ). Таку ж місткість мають актуальні чипи GDDR6 і GDDR6X.

GDDR7

Щодо швидкісних показників, то перші мікросхеми GDDR7 запропонують швидкість обміну інформацією 32 Гбіт/с на контакт. Це далеко не максимальний показник для нового стандарту, але такі чипи вже забезпечать відчутний приріст пропускної здатності. Наприклад, у наступниці GeForce RTX 4090 (1008 Гбайт/с) з 384-розрядною шиною вона становитиме 1536 Гбайт/с.

Надалі буде налагоджено випуск мікросхем GDDR7 місткістю до 64 Гбіт (до 8 Гбайт), наприклад, Micron вже почала працювати над 24-гігабітними чипами. Разом з місткістю поступово зростатимуть і швидкісні показники. Нагадаємо, що стандарт GDDR7 описує мікросхеми зі швидкістю обміну інформацією до 48 Гбіт/с на контакт.

Очікується, що мікросхеми GDDR7 знайдуть застосування у 3D-прискорювачах Nvidia GeForce RTX покоління Blackwell та AMD Radeon RX на базі архітектури RDNA 4-го покоління. Офіційна презентація новинок, ймовірно, відбудеться наприкінці цього року.

GDDR7

Джерела:
AnandTech
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 08.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: