Курс Bitcoin уперше перевищив 70 тисяч доларів

Bitcoin може похвалитися новим рекордом. Вперше за історію цієї криптовалюти її курс перевищив позначку 70 тисяч доларів. Максимальний показник, зафіксований ресурсом Coindesk, становить $70 136, а зараз за 1 BTC доведеться викласти близько $68,5 тисяч. Якщо порівнювати з показниками початку січня, то курс Bitcoin показав більш ніж 1,5-кратне зростання, внаслідок чого капіталізація криптовалюти перевищила $1,3 трильйона.

Разом з Bitcoin ростуть курс та інших криптовалют (альткоінів). Наприклад, Ethereum нині знаходиться близько $4-тисячної позначки, продемонструвавши 1,7-кратне зростання щодо початку цього року. Нагадаємо, що майнінг цієї криптовалюти завершився у вересні 2022-го. До цього майнери скуповували будь-які відеокарти, що хоч якось підходили для видобутку Ethereum, і стали однією з причин дефіциту ігрових 3D-прискорювачів.

У найближчому майбутньому курс Bitcoin, ймовірно, продовжить ставити рекорди. Орієнтовно у середині квітня відбудеться зниження нагороди за знаходження блоку у мережі Bitcoin або так званий халвінг. В минулому він супроводжувався стрімким зростанням курсу криптовалюти.

Джерело:
Coindesk

Обговорити в форумі (коментарів: 91)