Чутки: процесори Intel Lunar Lake на 50% швидше за Meteor Lake-U за багатопотоковою продуктивністю

Цього року корпорація Intel випустить не тільки процесори Arrow Lake, але й Lunar Lake. Друге сімейство створюється з прицілом на максимальну енергоефективність та розраховане на використання у тонких та легких ноутбуках. Зразки новинок вже активно тестуються партнерами чипмейкера, завдяки чому з'явилася перша інформація щодо їх продуктивності.

Intel Lunar Lake
Зразок Intel Lunar Lake

Про головні особливості мобільних процесорів Intel Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі. Ці CPU використовуватимуть багаточипове компонування з дизайном MoP (Memory on Package), тобто по сусідству будуть розпаяні мікросхеми оперативної пам'яті LPDDR5X. Вони отримають вісім x86-ядер (по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont), блок NPU 4.0 для прискорення операцій машинного навчання та вбудовану графіку покоління Battlemage на 8 Xe-ядер.

Lunar Lake

Якщо вірити неофіційним джерелам, процесори Intel Lunar Lake при роботі в 17-ватному режимі запропонують на 50% більшу продуктивність x86-ядер щодо 15-ватного Meteor Lake-U. Йдеться про бенчмарки на кшталт Cinebench R23 і Geekbench 5. Додамо, що CPU Meteor Lake-U мають максимум 12-ядерну/14-потокову конфігурацію (2P+8E+2LP), тоді як Lunar Lake, за доступною інформацією, будуть повністю позбавлені Hyper-Threading, тобто отримають 8 ядер/8 потоків.

Більше подробиць про мобільну платформу Intel Lunar Lake стане відомо у другій половині цього року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 11.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: