Відеокарти Nvidia Turing отримали підтримку Resizable BAR завдяки неофіційній модифікації

Минулого місяця ми розповідали про утиліту ReBarUEFI, яка дозволяє модифікувати прошивку UEFI на старих системах та активувати функцію Resizable BAR. Для її використання також знадобиться сумісна відеокарта, наприклад, у разі GPU Nvidia цим вимогам відповідають відеоадаптери GeForce RTX 30-ї серії або новіші. Тобто власники 3D-прискорювачів Nvidia Turing залишилися без її підтримки.

Nvidia

Виправити цю несправедливість покликана програма NVStrapsReBar. Вона теж модифікує прошивку UEFI материнської плати, активуючи Resizable BAR для офіційно непідтримуваного «заліза». У цьому випадку йдеться про відеоадаптери GeForce GTX 16-ї та GeForce RTX 20-ї серії. На жаль, на все ще популярних відеокартах GeForce GTX 10-ї серії ця модифікація не працює.

Нагадаємо, активне впровадження функції Resizable Bar (або AMD Smart Access Memory) розпочалося кілька років тому. Вона забезпечує процесору прямий доступ до всього обсягу відеопам'яті, що позитивно впливає на ігрову швидкодію. Формально Resizable Bar з'явилася ще у специфікаціях інтерфейсу PCI Express 2.0.

Resizable BAR

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 11.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: