Samsung готує ноутбук Galaxy Book4 Edge на платформі Snapdragon X Elite

Виробники ноутбуків активно готуються до релізу пристроїв з однокристальною системою Qualcomm Snapdragon X Elite. Зокрема, Samsung запропонує на її базі тонкий і легкий лептоп Galaxy Book4 Edge. Подробицями про цю новинку днями поділився портал WinFuture.

Galaxy Book4 Edge

Qualcomm Technologies заявляє для Snapdragon X Elite швидкодію рівня останніх розробок Intel, AMD та Apple. Ця SoC пропонує 12 ARM-ядер із 64-бітною архітектурою Oryon, сумарно 42 МБ кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю 4,6 Тфлопс, модуль AI Engine для прискорення ШІ-операцій та контролер пам'яті LPDDR5X-8533. Є підтримка USB4, 5G-мереж, бездротового стандарту Wi-Fi 7 та NVMe-накопичувачів з інтерфейсом PCI-E 4.0.

Galaxy Book4 Edge

Вищезгаданий Galaxy Book4 Edge буде обладнаний 14-дюймовим екраном, а одна з конфігурацій отримає 16 гігабайтів оперативної пам'яті та твердотілий накопичувач місткістю 512 Гбайт. Пристрій також може отримати підтримку 5G-мереж, проте точної інформації поки що не надходило. У ролі операційної системи виступить Windows 11, а орієнтовна ціна ноутбука складе 1800 євро. Для порівняння, Galaxy Book 4 Pro з платформою Intel Core Ultra (Meteor Lake) коштує від €1900.

У продаж пристрої на базі однокристальної системи Snapdragon X Elite надійдуть цього літа.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 11.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: