Минулого кварталу Intel поставила 50 мільйонів процесорів для ПК та ноутбуків

Аналітична компанія Canalys поділилася власною інформацією про стан ринку процесорів для ПК та ноутбуків в останньому кварталі минулого року. Беззмінним лідером цього сегменту залишається корпорація Intel. Минулого кварталу вона відвантажила 50 мільйонів процесорів, показавши 3% приріст поставок щодо аналогічного періоду минулого року. Ринкова частка Intel за підсумками кварталу становить 78%.

Intel Meteor Lake
Intel Meteor Lake

AMD тим часом поставила вісім мільйонів процесорів для персональних комп'ютерів та ноутбуків (-1% порівняно з IV кварталом 2022-го), а корпорація Apple, яка вже повністю перейшла на чипи власної розробки — шість мільйонів (-4% щодо 2022 року). ARM-процесори інших вендорів поки не мають високої популярності, але, можливо, ситуація зміниться з виходом Snapdragon X Elite.

CPU

Canalys також наводить інформацію щодо уподобань компаній-виробників ПК та ноутбуків при закупівлі процесорів для своїх пристроїв. Наприклад, основними замовниками CPU Intel минулого кварталу стали Lenovo, HP і Dell, а найбільше рішень AMD придбали Lenovo та HP.

CPU

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 12.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: