Майнери звернули увагу на топові процесори AMD Ryzen

В останні місяці спостерігається стрімке зростання курсу не лише Bitcoin, але й багатьох інших криптовалют (альткоїнів). На щастя для ПК-ентузіастів та геймерів, прибутковість майнінгу на відеокартах після переходу Ethereum на модель Proof-of-Stake (PoS) залишається порівняно низькою. За таких умов майнери звернули увагу на інший компонент персональних комп'ютерів — центральний процесор.

Як відзначають закордонні колеги, на сьогодні один процесор AMD Ryzen 9 7950X може щодня приносити власнику близько трьох доларів. Це приблизно вдвічі більше за показник потужних відеокарт на кшталт GeForce RTX 4080 Super або Radeon RX 7900 XTX.

На їхню думку, саме майнери можуть бути однією з причин зникнення Ryzen 9 7950X із полиць деяких магазинів. Високу ефективність майнінгу QBIC цим процесорам забезпечує підтримка інструкцій AVX-512. Чипи AMD Ryzen покоління Zen 3, зокрема Ryzen 9 5950X, справляються із цим завданням гірше, а Intel відмовилась від підтримки AVX-512 ще в процесорах Core 12-го покоління (Alder Lake).

Джерела:
VideoCardz
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 58)

Всі новини за 13.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: