Figure та OpenAI показали прототип людиноподібного робота зі штучним інтелектом

Компанія Figure у співпраці з OpenAI розробляє людиноподібного робота. Вперше стартап Figure презентував свого робота рік тому, а тепер їхній андроїд отримав штучний інтелект від OpenAI. Опубліковано відео, в якому робот спілкується з людиною, описує предмети на столі та взаємодіє з ними.

Робот Figure використовує штучний інтелект від OpenAI для обробки даних з зовнішніх датчиків та камер, для розуміння мови та для генерації мови. Також ШІ дозволяє роботу виконувати маніпуляції та точні дії за допомогою своїх рук. У ролику показано, як робот збирає сміття, передає яблуко і перекладає посуд за допомогою точних вправних рухів.

З моменту старту проєкту Figure їхній робот швидко вдосконалюється. Пів року тому андроїд упевнено став на ноги та почав виконувати автономні завдання. Два місяці тому з'явилися відео, як він вантажить ящики та справляється з кавомашиною. Тепер його рухи ще точніші, а взаємодія з людиною вийшла на новий рівень.

За проєктом стоїть Бретт Едкок (Brett Adcock), який зібрав команду фахівців із Boston Dynamics, Tesla, Google DeepMind та Archer Aviation. Едкок заявляє амбітну мету: «Створити всесвітню модель ШІ, яка керуватиме роботами-гуманоїдами на рівні мільярдів одиниць». Відомо, що Figure вже має контракт з BMW на постачання гуманоїдних роботів для американського заводу в Південній Кароліні.

Джерело:
New Atlas

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 14.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: