Процесор Nvidia B100 отримає два кристали та 192 ГБ пам'яті HBM3e

Напередодні старту конференції GTC 2024 з'ясувалися нові подробиці про процесор B100 з архітектурою Blackwell, який стане серцем нових прискорювачів обчислень Nvidia. Очікується, що вже незабаром його представить генеральний директор компанії Дженсен Хуанг. У майбутньому архітектура Nvidia Blackwell має знайти застосування у графічних процесорах для нового покоління відеокарт GeForce RTX.

За останньою інформацією, процесор Nvidia B100 складається з двох окремих кристалів, об'єднаних за допомогою технології TSMC CoWoS-L (Chip-on-Wafer-On-Substrate-L). Детальні специфікації чипів, на жаль, не повідомляються, проте відомо, що вони взаємодіятимуть із вісьмома стеками пам'яті HBM3e сумарним обсягом 192 ГБ. Доречі, стільки ж пропонує ШІ-прискорювач AMD Instinct MI300X. У майбутньому ймовірний вихід модифікації B200 із 288-гігабайтним буфером HBM3e (або навіть HBM4).

Разом з тим енергоспоживання прискорювачів Nvidia Blackwell може досягти 1000 Вт. Саме на такий показник орієнтуються партнери «зеленої» компанії, які готуються до релізу пристроїв на базі B100. Хай там що, офіційні подробиці про нове покоління прискорювачів Nvidia стануть відомими найближчими днями.

Джерело:
Guru3D

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 18.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: