Meta стала першим замовником чипів Blackwell B200

Офіційний анонс нових чипів Blackwell B200 тільки відбувся, а великі корпорації вже почали розміщувати замовлення у Nvidia на постачання нових пристроїв. Новий процесор Blackwell запропонує суттєве зростання продуктивності в обчисленнях ШІ, а підвищений обсяг пам'яті дозволить працювати з дуже великими моделями ШІ.

З'явилася інформація, що компанія Meta стала першим великим замовником Nvidia Blackwell B200. І це при тому, що готові пристрої на базі нового чипа з'являться ближче до кінця року. Фінансовий директор Nvidia заявив, що розраховує на масове впровадження Blackwell у 2025 році. Ймовірно, до цього часу перші B200 зможуть отримати лише обрані партнери, такі як Meta. Відомо, що корпорація Марка Цукерберга і раніше активно скуповувала рішення Nvidia. За деякими даними Meta володіє 600 тисячами прискорювачів H100.

Дженсен Хуанг, голова Nvidia, оцінює ринок центрів обробки даних у 250 мільярдів доларів на рік. І компанія розраховує отримувати значну частину з цих 250 мільярдів завдяки своєму обладнанню. На це є всі шанси, оскільки Nvidia пропонує не просто прискорювачі обчислень, а платформу, що масштабується, для створення великих ЦОД з готовою мережевою інфраструктурою.

Очевидно, що з випуском нового покоління Blackwell зелений гігант лише зміцнить своє лідерство на ринку обладнання для штучного інтелекту.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 21.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: