Мобільні процесори AMD Strix Point отримають вбудовану графіку RDNA 3+

Цього року компанія AMD виведе на ринок перші процесори з архітектурою Zen 5. Для настільної платформи AM5 вийде сімейство Granite Ridge, а у ноутбуках з'являться чипи Strix Point. В останніх «червоні» також застосують нову графічну архітектуру та продуктивніший блок для прискорення ШІ-операцій. Все це днями підтвердило керівництво чипмейкера під час конференції AI PC Innovation Summit у Китаї.

AMD Strix Point

Мобільні процесори AMD Strix Point запропонують графічний блок з покращеною архітектурою RDNA 3-го покоління, також відомою як RDNA 3+ або RDNA 3.5. Інформацію про конфігурацію iGPU компанія, на жаль, розкривати не поспішає, проте неофіційні джерела приписували новим чипам до 16 Compute Units (CU). Для порівняння, актуальні Hawk Point пропонують до 12 CU покоління RDNA 3.

AMD Strix Point

Модуль Ryzen AI, який відповідає за прискорення операцій зі штучним інтелектом, перейде на архітектуру XDNA 2-го покоління. Це, за заявами AMD, забезпечить в три рази більшу продуктивність у ШІ-застосунках щодо актуальних Ryzen 8040 (Hawk Point), в яких використовується архітектура XDNA.

Офіційний реліз мобільних чипів AMD Strix Point заплановано на другу половину цього року.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Всі новини за 22.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: