Чутки: Nvidia обмежить постачання GeForce RTX 40-ї серії перед виходом нового покоління

Після анонсу процесора Nvidia B200 на архітектурі Blackwell пересічні користувачі очікують презентацію нового покоління споживчих відеокарт. І поява GeForce RTX 50-ї серії вже не за горами. З'явилася чутка, що Nvidia попереджає партнерів про обмеження постачання чипів Ada Lovelace для актуальних GeForce RTX 40-ї серії. Така інформація надійшла від галузевих експертів з Південної Кореї. Поступове обмеження постачання GPU дозволить уникнути накопичення надлишків відеокарт перед анонсом нового покоління в другій половині поточного року. Також звільнення виробничих потужностей TSMC дозволить наростити виробництво чипів для прискорювачів ШІ.

Офіційного перегляду цін не буде, хоча вартість деяких моделей останнім часом почала трохи знижуватися. Але варто відзначити, що флагманська GeForce RTX 4090 досі продається значно вище за рекомендовану ціну 1599 доларів навіть у США. Не виключено, що таку ціну на GeForce RTX 4090 ми побачимо тільки напередодні анонсу нової GeForce RTX 5090. Також за завищеними цінами продаються GeForce RTX 4080 Super, хоча, за інформацією аналітиків, споживачі зустріли серію Super прохолодно, і великих продажів у цих відеокарт немає.

Насамперед Nvidia представить нові моделі топового сегмента. За чутками старша споживча відеокарта Blackwell отримає на третину більше обчислювальних блоків відносно нинішнього флагмана та шину пам'яті 512 біт. Виготовляться нові GPU будуть за техпроцесом TSMC 4NP.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 95)

Всі новини за 24.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: