Опубліковано попередні специфікації серверних процесорів AMD EPYC Turin

Цього року компанія AMD виведе на ринок нове покоління серверних процесорів EPYC. Сімейство Turin для платформи Socket SP5 (LGA6096) буде представлене рішеннями як з архітектурою Zen 5, так і на базі Zen 5c. Характерною рисою останніх стане вражаюча кількість ядер. Офіційна презентація новинок вже не за горами, тому немає нічого дивного, що до Мережі потрапили їхні попередні характеристики.

AMD EPYC Turin

Відразу зазначимо, що в специфікаціях є деякі неточності. Наприклад, не вказується тип ядер для моделі EPYC 9745. У разі Zen 5 обсяг кеш-пам'яті L3 у неї становитиме 512 Мбайт, а при використанні чиплетів Zen 5c він виявиться вдвічі меншим. В іншому опублікована інформація виглядає цілком правдоподібно.

AMD EPYC TurinAMD EPYC Turin
Структура AMD Turin на базі Zen 5 та Zen 5c

Також варто додати, що у процесорів AMD Turin на базі Zen 5c теоретичний максимум становить 192 ядра та 384 МБ кеш-пам'яті L3. Тобто вказаний нижче EPYC 9865, можливо, не є топовим рішенням лінійки. Як і інші серверні чипи Socket SP5, представники сімейства Turin працюватимуть з оперативною пам'яттю DDR5 у 12-канальному режимі та запропонують 128 ліній інтерфейсу PCI-E 5.0. Паспортний рівень TDP сягає 500 Вт.

AMD EPYC Turin

Офіційний реліз серверних процесорів AMD Turin, згідно з доступною інформацією, відбудеться у другій половині цього року.

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 25.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: