Прототипи Intel Battlemage з 12 гігабайтами пам'яті помічені у базі даних SiSoftware Sandra

Компанія Intel продовжує розробку графічних процесорів наступного покоління. Раніше з'являлася інформація про вихід GPU Battlemage ближче до кінця 2024 року. Буде два варіанти графіки — Xe2-HPG для сегмента дискретних прискорювачів та Xe2-LPG для інтегрованої графіки у майбутніх процесорах Lunar Lake та мобільних GPU.

Перші Battlemage вже виявлено у базі даних утиліти SiSoftware Sandra. Це два невідомі графічні прискорювачі Intel, які отримали 20 ядер Xe (160 EU) та 24 ядра Xe (192 EU). Обидва варіанти мають 8 МБ кеш-пам'яті L2, що менше, ніж актуальні дискретні чипи Alchemist.

Такі графічні прискорювачі оснащені 12 гігабайтами пам'яті (шина 192 біт). Частота 18 ГГц, але це ранні прототипи. Фахівці очікують на робочі частоти Battlemage вище 2 ГГц.

У тестах продуктивності GPGPU ці графічні процесори Intel показали результати 7231 Мпікс/с та 6030,66 Мпікс/с. Для порівняння треба сказати, що дискретний прискорювач Arc A770 набирає приблизно 11058 Мпікс/с, Arc A750 — 9927 Мпікс/с. При цьому йдеться про прототипи нових Xe2-LPG, фінальні варіанти зможуть забезпечити кращі показники.

Також для графіки Intel важливе значення має програмне забезпечення. З моменту запуску серії Arc програмісти Intel змогли добре підтягнути продуктивність відеокарт виключно за рахунок оновлення драйверів. Очевидно, що оптимізація під Battlemage поки що на слабкішому рівні.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 26.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: