Зразок процесора Intel Lunar Lake помічено у складі ноутбука Samsung Galaxy Book 5 Pro

Корпорація Intel разом із партнерами готується до релізу мобільних процесорів Lunar Lake. Це сімейство чипів створюється з прицілом на максимальну енергоефективність та має вийти у другій половині цього року. Зразки нових процесорів вже були відправлені партнерам чипмейкера для подальшого тестування, що підтверджує новий запис у базі даних бенчмарку SiSoft Sandra.

Intel Lunar Lake
Зразок Intel Lunar Lake

Одним із перших пристроїв на платформі Intel Lunar Lake стане лептоп Galaxy Book 5 Pro. Згідно з даними бенчмарку, Samsung випробовувала в ньому 8-ядерний (по чотири P-ядра та E-ядра) варіант CPU Lunar Lake з частотою 2,8 ГГц для високопродуктивних ядер та 1,65 ГГц у разі енергоефективних ядер. Інженерний зразок також був обладнаний вбудованою графікою на чотири Xe-ядра покоління Battlemage. Частота iGPU становила 1,85 ГГц.

Intel Lunar Lake

Про головні особливості мобільних процесорів Intel Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі. У цих CPU буде використано багаточипове компонування з технологією Foveros, а на одному текстоліті з кристалами розпаяно мікросхеми пам'яті LPDDR5X. Штатний рівень TDP складе від 8 до 30 Вт, причому 8-ватні моделі можуть використовуватися в пристроях із пасивною системою охолодження.

Intel Lunar Lake

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Всі новини за 27.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: