Процесор Intel Core i7-8705G із графікою Radeon RX Vega ліг в основу плати Topton N9 NAS

Формально Intel відправила «на пенсію» процесори Kaby Lake-G ще кілька років тому. Однак це не завадило китайській компанії Topton застосувати їх у новій материнській платі для мережевих пристроїв. Модель N9 NAS була помічена на платформі Aliexpress із ціною близько 289 доларів.

Kaby Lake-G

В основі незвичайної новинки лежить процесор Intel Core i7-8705G. Цей «камінець» пропонує чотири ядра з підтримкою Hyper-Threading й частотою від 3,1 до 4,1 ГГц, а також графіку Radeon RX Vega M GL із чотирма гігабайтами пам'яті HBM2 на одному текстоліті. Згідно з задумом Intel, такі процесори мали використовуватися в міні-комп'ютерах і тонких ігрових ноутбуках, щоправда, життєвий цикл цієї платформи виявився недовгим.

Kaby Lake-G

Але повернемося до плати Topton N9 NAS. Вона виконана у форматі Mini-ITX, отримала два слоти для модулів пам'яті SO-DIMM DDR4, роз'єми M.2 для твердотілого накопичувача та бездротового модуля, а також одразу вісім 2,5-гігабітних мережевих інтерфейсів. З іншого варто відзначити підтримку CPU-кулерів LGA115x, пару відеовиходів HDMI, чотири порти USB 3.2 (три Type-A та один Type-C) та два 3,5-мм аудіороз'єми. Для живлення знадобиться зовнішній адаптер із напругою 12-19 В.

Kaby Lake-G

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 27.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: