Підтверджено головні особливості процесорів Intel Lunar Lake

Німецький журналіст Ігор Валлоссек (Igor Wallossek) поділився свіжою інформацією про мобільні процесори Intel Lunar Lake. Через власні джерела він підтвердив основні особливості новинок, а також отримав фото такого CPU. Офіційний реліз платформи Intel Lunar Lake заплановано на другу половину цього року.

Intel Lunar Lake

На опублікованій світлині можна розгледіти кристали, з яких зібрано сам процесор Lunar Lake, та дві мікросхеми оперативної пам'яті LPDDR5X, розпаяні тому ж текстоліті. Дизайн MoP (Memory on Package) чипмейкер раніше випробував на CPU Meteor Lake.

Як і очікувалося, процесори Intel Lunar Lake запропонують максимум вісім x86-ядер — по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont. Така конфігурація має забезпечити баланс між продуктивністю та енергоефективністю. Цікаво, що випуск обчислювального кристала буде здійснюватись на фабриках TSMC за технологією N3B.

Intel Lunar Lake

Графічний модуль у складі CPU Lunar Lake за архітектурою близький до майбутніх 3D-прискорювачів Arc Battlemage та, як зазначає пан Валлоссек, показує перспективні результати. Він значно швидше за попередника (iGPU Meteor Lake) та у деяких тестах демонструє вдвічі більшу продуктивність. Втім, оцінити реальну швидкодію можна буде лише після релізу.

До продажу пристрої на базі Intel Lunar Lake надійдуть до кінця поточного року. Це будуть тонкі та легкі лептопи.

Джерело:
Igor's Lab

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 27.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: