Наступного кварталу твердотілі накопичувачі для ПК подорожчають на 10-15%

Аналітики TrendForce поділилися свіжим прогнозом щодо ситуації на ринку флеш-пам'яті. За їх оцінками, наступного кварталу мікросхеми NAND подорожчають на 13-18%. Це своєю чергою вплине вартість твердотілих накопичувачів, причому найбільше зростання цін спостерігатиметься у сегменті SSD корпоративного класу.

Згідно з прогнозами TrendForce, у наступному кварталі накопичувачі eMMC/UFS та споживчі SSD подорожчають на 10-15%. В той самий час ціни на твердотілі накопичувачі корпоративного класу зростуть на 20-25%. Варто додати, що за підсумками поточного кварталу флеш-пам'ять та пристрої на її базі подорожчали приблизно на 23-28%.

Експерти зазначають, що лідери ринку флеш-пам'яті дотримуються консервативної стратегії та не поспішають збільшувати обсяги виробництва. Винятком можна назвати Kioxia та Western Digital, які планують наростити випуск мікросхем у другому кварталі. Нагадаємо, що торік чипмейкери суттєво скоротили виробництво флеш-пам'яті, щоб зупинити падіння цін. Зокрема, Samsung у вересні зменшила обсяги випуску деяких видів мікросхем NAND відразу на 50%.

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 100)

Всі новини за 28.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: