AMD розсилає зразки процесорів Zen 5 для ноутбуків та десктопів

Компанія AMD активно готується до релізу процесорів з архітектурою Zen 5. Зараз вона зайнята розсилкою зразків нових «камінців» своїм партнерам для подальшого тестування, що підтверджують записи у митних базах. Йдеться про мобільні процесори Strix Point і Fire Range, а також Granite Ridge для настільних комп'ютерів.

AMD

У випадку мобільних новинок AMD найцікавішими можна назвати чипи Strix Point. Ці процесори є наступниками актуальних Ryzen 8040 (Hawk Point) та використовують монолітний кристал. Згідно з наявною інформацією, в них компанія об'єднає до 12 ядер (чотири Zen 5 + вісім Zen 5c), вбудовану графіку RDNA 3.5 та блок NPU з архітектурою XDNA 2-го покоління.

AMD

В той самий час головна відмінність мобільних процесорів AMD Fire Range та десктопних Granite Ridge полягає у конструктивному виконанні. Перші розпаюються безпосередньо на плату пристрою, а другі встановлюються в сокет AM5. Обидва сімейства при цьому використовують багаточипове компонування та запропонують до 16 ядер Zen 5. Відомо, що компанія вже розіслала зразки 8- та 16-ядерних CPU Fire Range, а також 6- й 8-ядерних Granite Ridge.

AMD

Офіційний реліз всіх перерахованих вище процесорів AMD Zen 5 відбудеться до кінця цього року.

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 29.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: