Intel тестує два графічні процесори покоління Battlemage

Останнім часом корпорація Intel не поспішає ділитися подробицями щодо планів у сегменті дискретної графіки. Відомо, що в лабораторіях процесорного гіганта вирує робота над GPU Battlemage, які стануть основою відеоадаптерів нового покоління. У цей момент Intel зайнята розробкою програмного забезпечення, а зразки графічних процесорів тим часом «мандрують» між лабораторіями чипмейкера. Про це стало відомо завдяки записам у митних базах.

Згідно з опублікованою інформацією, Intel тестує зразки графічних процесорів Battlemage з маркуванням G10 та G21. Перший чип розрахований на використання у відеокартах ентузіаст-класу, а другий знайде застосування у доступніших пристроях, які замінять собою Arc A750/A770. Про підготовку цих GPU стало відомо ще наприкінці 2022 року. За чутками, Intel також працює над чипом G31, щоправда, якихось достовірних подробиць про нього поки не надходило.

Тим часом корпорація Nvidia готується до релізу відеокарт GeForce RTX 50-ї серії на базі архітектури Blackwell. Реліз перших моделей має відбутися вже цього року. За таких умов, як зазначають закордонні колеги, можливе повторення ситуації з Intel Arc Alchemist, реліз яких неодноразово відкладався. В результаті вони надійшли у продаж незадовго до виходу нового покоління відеокарт від AMD та Nvidia.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 01.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: