Виробники материнських плат готуються до релізу процесорів AMD Zen 5

Вихід сімейства процесорів AMD Granite Ridge не за горами. Нові CPU для настільної платформи AM5 «перекочують» на мікроархітектуру Zen 5 та, згідно з наявною інформацією, надійдуть до продажу в другій половині року. До цієї події також активно готуються партнери AMD, зокрема компанія ASUS, яка додала підтримку Granite Ridge до нових версій прошивок материнських плат.

В останніх прошивках для плат лінійок ROG Crosshair X670E та ROG Strix X670E компанія ASUS не лише реалізувала підтримку 64-гігабайтних модулів ОЗП DDR5, а й оновила AGESA до версії 1.1.7.0. Цей випуск забезпечує сумісність із майбутніми процесорами Granite Ridge. Вважається, що вони сформують настільну лінійку Ryzen 9000.

Якщо говорити про терміни релізу CPU Granite Ridge, то, наприклад, підтримка чипів Ryzen 8000G почала з'являтися у прошивках материнських плат за п'ять місяців до їхнього виходу. Тобто придбати десктопний процесор AMD Zen 5, ймовірно, можна буде приблизно через пів року. Офіційні подробиці щодо нового покоління «червоних» процесорів очікуються на виставці Computex 2024. Її відкриє доповідь генерального директора AMD Лізи Су.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 03.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: