Відеокарта GeForce RTX 4090D може опинитися під забороною для постачання до Китаю

Уряд США продовжує посилювати обмеження на постачання передових чипів до Китаю. Минулої осені під забороною опинилися прискорювачі обчислень Nvidia A800 та H800, створені з урахуванням експортних правил Сполучених Штатів, і навіть ігрова відеокарта GeForce RTX 4090. Це підштовхнуло «зелених» до випуску моделі GeForce RTX 4090D спеціально для китайського ринку, але і вона незабаром може опинитися під забороною.

GeForce RTX 4090D

Міністерство торгівлі США вже цього тижня затвердить оновлені експортні правила, які вимагатимуть ліцензування пристроїв з обчислювальною потужністю понад 70 Тфлопс. Це означає, що під забороною можуть опинитися останні новинки Nvidia, спеціально підготовлені для китайського ринку. Йдеться про ШІ-прискорювач H20 та відеокарту GeForce RTX 4090D, які забезпечують 74 та 73,5 Тфлопс відповідно.

Враховуючи вищесказане, у лабораторіях Nvidia напевно вже вирує робота над оновленими пристроями, які не порушують вимоги Сполучених Штатів. Для команди Дженсена Хуанга це не вперше. Доречі, AMD не вдалося отримати дозвіл на постачання урізаних прискорювачів Instinct MI300 до Китаю. Міністерство торгівлі США визнало їх надто потужними.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Всі новини за 03.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: