TSMC відновлює виробництво після землетрусу на Тайвані

Вчора ми писали про потужний землетрус, який стався на Тайвані. Сила поштовхів сягала 7,4 бала, що призвело до важких наслідків та руйнувань у деяких частинах острова. Провідний виробник чипів TSMC змушений був призупинити виробництво для перевірки обладнання та можливих пошкоджень. Виявилось, що серйозних наслідків немає. Офіційно заявлено, що все основне обладнання для літографії не постраждало. Існують невеликі пошкодження, але вони не вплинуть на виробничі лінії. Наразі працездатність обладнання на заводах компанії відновлена на 70-80%. Це означає, що TSMC незабаром продовжить виробництво.

Процес виробництва сучасних чипів складний та тривалий. І є ймовірність того, що через землетрус могли пошкодитися деякі пластини. Але офіційних заяв відносно цього не було. Заводи TSMC розташовані на східному узбережжі острова, який і постраждав від землетрусу. Але оскільки землетруси тут трапляються часто, всі будівлі зводяться з дотриманням високих норм сейсмостійкості.

Окрім TSMC перебої у виробництві відбулися і в інших компаній. Зокрема відомо про евакуацію персоналу з підприємств United Microelectronics Corporation (UMC). Але загальні наслідки для індустрії не критичні.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 04.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: