MSI визнала наявність дефекту у деяких плат Z790 та пропонує заміну

Micro-Star International відреагувала на зростаючу кількість повідомлень про материнські плати LGA1700, що вийшли з ладу. У першу чергу ця проблема торкнулася моделі MAG Z790 Tomahawk WiFi, скарги на яку можна знайти на Reddit та офіційному форумі MSI. Комп'ютери з цими системними платами або просто не включаються, або не можуть пройти POST.

MSI

Причиною такої ситуації є виробничий дефект. Якщо точніше, проблема криється в несправних мікросхемах логіки, на яких було помічено тріщини. На перший погляд вони виглядають як звичайні подряпини на поверхні, проте тепловізійна камера показує, що це глибокі тріщини в кристалі. Відповідними спостереженнями поділився фахівець із ремонту електроніки Joshi Repair.

MSI підтвердила, що у деяких материнських плат LGA1700/Z790 дійсно може бути несправний хаб. Виною тому є неправильна конструкція болтів, які кріплять радіатор. Додаткові подробиці вендор не надав, але, ймовірно, йдеться про зайвий чи нерівномірний тиск, що призводить до фізичного пошкодження кристала.

Власникам плат MSI Z790, які вийшли з ладу, слід звернутися за місцем покупки або до регіонального сервісного центру MSI для заміни материнської плати.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 04.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: