Intel Core Ultra 5 234V — один з перших процесорів Lunar Lake

У лабораторіях Intel вирує робота над процесорами Lunar Lake, розрахованими на використання в тонких та легких ноутбуках. Протягом багатьох місяців чипмейкер був зайнятий тестуванням інженерних зразків, проте випуск нових CPU вже не за горами. Зараз Intel разом із партнерами розпочала випробування окремих моделей лінійки Core Ultra 200.

Lunar Lake

Одним із перших представників сімейства Intel Lunar Lake стане модель Core Ultra 5 234V. Цей багаточиповий «камінець» запропонує вісім x86-ядер: по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont. Звертаємо увагу, що P-ядра будуть позбавлені підтримки Hyper-Threading, тобто для Core Ultra 5 234V характерна 8-ядерна/8-потокова конфігурація. У новинці буде використано графічний блок Xe2-LPG покоління Battlemage.

Lunar Lake

Варто додати, що в мобільну серію Core Ultra 200 також увійдуть процесори Arrow Lake, а черговий «рефреш» Raptor Lake сформує лінійку Core 200. Відрізнити їх можна буде за суфіксами «H», «HX» та «U». Позначку «V», судячи з усього, отримають виключно представники сімейства Lunar Lake.

Lunar Lake

Офіційний реліз нового покоління мобільних процесорів Intel Core відбудеться у другій половині цього року. Конкуруватимуть вони з чипами AMD Strix Point на базі архітектури Zen 5 та SoC Snapdragon X Elite.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 05.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: