AMD «засвітила» графічний процесор Navi 48 для майбутніх відеокарт

В найближчому майбутньому нас чекає реліз нового покоління ігрових відеокарт не тільки від Nvidia, але й від компанії AMD. «Червоний» чипмейкер вже довгий час працює над графічними процесорами RDNA 4-го покоління, які ляжуть в основу відеокарт Radeon RX 8000-ї серії. Згадки одного з таких GPU було знайдено у програмному наборі AMD ROCm.

AMD

Йдеться про графічний чип AMD Navi 48. Його специфікації, на жаль, в цей момент залишаються невідомими, проте фахівці Radeon Technologies Group вже почали роботу над його програмною підтримкою, тобто офіційна презентація не змусить себе довго чекати.

AMD

Якщо вірити чуткам, у наступному поколінні відеокарт AMD Radeon не знайдеться відповіді на флагманські рішення GeForce RTX 50-ї серії. Натомість «червоні» спробують відвоювати у Nvidia частину ринку в масовому сегменті 3D-прискорювачів. В минулому така стратегія мала певний успіх. Графічним адаптерам AMD RDNA 4-го покоління також приписується підтримка інтерфейсу PCI Express 5.0 та пам'яті GDDR7. Щоправда, якихось підтверджень цієї інформації поки не надходило.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 05.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: