Seagate розробляє технологію магнітного запису для майбутніх HDD ємністю 120 ТБ

В індустрії магнітного запису для жорстких дисків давно не було революції. Завдяки технології термомагнітного запису HAMR вдалося наблизити місткість таких пристроїв до 30 ТБ, і незабаром на ринку будуть моделі такого обсягу. Але це не межа для магнітного запису. Seagate працює над технологією багатошарового запису HAMR, яка подвоїть це значення протягом найближчих кількох років, а в майбутньому допоможе створювати накопичувачі об'ємом 120 ТБ.

Дослідницькі групи з NIMS, Seagate Technology та Університету Тохоку розробили спеціальний гранульований двошаровий носій. Він складається із двох наногранульованих плівок FePt-C, розділених проміжним шаром Ru-C з кубічною кристалічною структурою. Така структура дозволяє здійснювати роздільний магнітний запис на кожен шар при різних магнітних полях і температурах. Для запису регулюється потужність лазера та магнітного поля.

Поки що це все на рівні досліджень і до практичного впровадження має пройти час. Але дослідники кажуть, що з новою технологією можна вийти на щільність запису 10 Тбіт на квадратний дюйм, що дозволить досягти місткості 120 ТБ у накопичувача з 10 пластинами. Також результати досліджень показують, що теоретично можна впровадити й тришаровий запис, а в майбутньому, можливо, і чотиришаровий.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 74)

Всі новини за 08.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: