Фото інженерного зразка процесора AMD Granite Ridge для платформи AM5

З наближенням релізу процесорів Zen 5 компанії AMD стає все складніше тримати в таємниці подробиці про нові CPU. Зразки чипів Granite Ridge для настільної платформи AM5 тестуються в лабораторіях AMD як мінімум з минулого року. Вони вже неодноразово були помічені в онлайн-базах тестових пакетів, а тепер у Мережі опинилося фото такого інженерного зразка.

AMD Granite Ridge

Процесор з ідентифікатором «100-000001290-11» вперше був помічений ще минулого року. Це 8-ядерний/16-потоковий «камінець» на базі мікроархітектури Zen 5. Грубо кажучи, перед нами інженерна версія умовного Ryzen 7 8700X або Ryzen 7 9700X. Тактові частоти процесора не розкриваються, втім, вони не відповідатимуть показникам фінальної версії, яка надійде у продаж.

AMD Granite Ridge

Зовнішньо процесори AMD Granite Ridge (принаймні інженерні зразки) мало відрізняються від попередників з архітектурою Zen 4. Конструкція теплорозподільної кришки залишиться без змін, а за умови оновлення прошивки UEFI новинки можна буде використовувати з випущеними раніше платами AM5. До продажу десктопні CPU Granite Ridge надійдуть у другій половині цього року.

Офіційними подробицями про оновлену платформу AM5 компанія може поділитися на виставці Computex 2024 на початку червня. На її відкритті виступить голова AMD Ліза Су.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Всі новини за 08.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: