Виробники пам'яті готуються до підвищення цін після землетрусу на Тайвані

Днями Тайвань пережив сильний землетрус. Оскільки країна є основним постачальником напівпровідників для індустрії, є побоювання, що ця обставина вплине на ціни. Компанія TSMC вже виступила з офіційною заявою, що її заводи не зазнали серйозних пошкоджень і незабаром вийдуть у звичайний робочий режим. Але загальна ситуація на ринку далека від ідеальної.

З'явилася інформація, що всі основні виробники пам'яті перестали публікувати контрактні ціни на DRAM через їхнє можливе підвищення. За інформацією DigiTimes, через пошкодження місцевих напівпровідникових заводів для випуску пластин порушено ланцюги постачання провідних виробників. І все це позначиться на випуску готової продукції Micron, Samsung Electronics та SK Hynix. Так, Micron вже обговорює з клієнтами новий графік постачання та можливі затримки. Порушення ланцюгів постачання призведе до збільшення витрат на виробництво та зростання цін.

Слід зазначити, що останнім часом вже йде тенденція до зростання цін на DRAM та NAND. При цьому фахівці поки що прогнозують основне зростання цін тільки на контрактному ринку, де дуже високий попит на пам'ять в серверному сегменті. У споживчому сегменті попит не такий великий, і тут зміна в цінах буде не такою помітною. Проте рядового споживача це навряд чи потішить, оскільки пам'ять і твердотілі накопичувачі за останній рік неабияк додали в ціні.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 09.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: