Компанії Ілона Маска є найбільшими покупцями Nvidia H100

Прискорювачі обчислень Nvidia H100 мають великий попит з боку великих компаній, які працюють у сфері штучного інтелекту. Вже не раз з'являлася інформація, що компанія Марка Цукерберга Meta є найбільшим замовником Nvidia. За оцінкою фахівців, обчислювальна інфраструктура Meta наближається або досягне позначки у 350 тисяч пристроїв H100 в поточному році. Тепер з'явилася інформація, що другим найбільшим власником таких прискорювачів є Ілон Маск, а точніше, його компанії.

Точних даних щодо обсягів закупівель Nvidia H100 немає. Tesla вже має понад 30 тисяч H100, і це за найскромнішими оцінками, насправді їх, ймовірно, більше. У січні стало відомо про інвестиції в розмірі 500 мільйонів доларів у суперкомп'ютер Tesla Dojo, що еквівалентно 10 тисячам пристроїв H100, і Маск планує далі збільшувати обсяги інвестицій. Тому озвучується верхня планка у 350 тисяч прискорювачів Nvidia, які може отримати Tesla. Вона активно використовує це обладнання для навчання та розвитку ШІ у сфері автономного водіння. Також є компанія xAI, яка займається розробкою технологій ШІ та чат-бота Grok. Обчислювальні центри xAI налічують від 26 до 30 тисяч H100.

Нині у сфері ШІ розгортається спекотна конкуренція, яка змушує компанії витрачати мільярди. І обсяги інвестицій у цю сферу зростатимуть. Нещодавно компанія Nvidia анонсувала нове покоління спеціалізованих пристроїв на архітектурі Blackwell, які дозволяють навчати складніші та більші нейромережі, що стане новим поштовхом до посилення конкуренції.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 09.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: