Відеокарти Intel Arc Battlemage можуть вийти до «Чорної п'ятниці»

Цього року на нас чекає наступне покоління ігрових відеокарт. Nvidia має підготувати до четвертого кварталу перші пристрої на базі архітектури Blackwell, тоді як AMD працює над 3D-прискорювачами RDNA 4-го покоління. Тим часом корпорація Intel теж не сидить склавши руки. В її лабораторіях вирує робота над графічними процесорами Battlemage, чий дебют офіційно запланований на поточний рік.

Редакції ComputerBase вдалося побалакати з партнерами Intel на конференції Embedded World 2024 щодо термінів випуску нового покоління GPU. Вони розповіли, що процесорний гігант розраховує випустити відеоадаптери Arc Battlemage до старту розпродажів з нагоди «Чорної п'ятниці», інакше кажучи, до кінця листопада. Нагадаємо, що відеокарти Intel Arc A750/A770 надійшли до продажу восени 2022 року.

Офіційними подробицями щодо GPU Battlemage представники Intel ділитися не поспішають, обмежуючись заявами, що їхня розробка йде згідно з графіком. При цьому близько 30% співробітників відповідного підрозділу нині працюють над програмною підтримкою нового покоління відеокарт. До того ж частина інженерів вже розпочала роботу над майбутніми графічними процесорами Celestial.

Джерела:
ComputerBase
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 09.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: