Western Digital попередила про підвищення цін на твердотілі накопичувачі та жорсткі диски

Останніми кварталами на ринку флеш-пам'яті виразно видно тенденцію до подорожчання мікросхем, що призводить до зростання цін на кінцеві продукти. За прогнозами аналітиків, цього кварталу SSD для персональних комп'ютерів подорожчають на 10-15%. Про підвищення цін днями попередила своїх партнерів компанія Western Digital, причому торкнеться воно як твердотілих накопичувачів, так і жорстких дисків.

Своє рішення Western Digital пояснила вищим, ніж очікувалося, попитом на продукцію, а також проблемами у ланцюжках постачання. Компанія попереджає про можливість додаткового коригування цін та рекомендує партнерам формувати замовлення якомога раніше, щоб уникнути затримок поставок на тлі незапланованого попиту. Оновлений прайс-лист Western Digital, на жаль, не надала.

Експерти прогнозують, що жорсткі диски за підсумками поточного кварталу подорожчають на 5-10%, причому порівняно з третім кварталом 2023-го, ціни вже зросли на 10-20%. Твердотілі накопичувачі дорожчають ще швидше. Наприклад, у минулому кварталі зростання цін на SSD, згідно з оцінками TrendForce, склало 23-28%.

Джерела:
TechNews
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 10.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: