AMD використовуватиме вбудовану графіку RDNA 3+ наступні кілька років

Цього року компанія AMD випустить мобільні процесори Strix Point. У них чипмейкер не тільки перейде на x86-архітектуру Zen 5, але й застосує продуктивніший графічний блок. В нових процесорах iGPU буде виконано на покращеній графічній архітектурі RDNA 3-го покоління, відомій як RDNA 3+ або RDNA 3.5. За останньою інформацією, це відеоядро стоятиме на озброєнні AMD як мінімум кілька років.

AMD

Повідомляється, що нові моделі процесорів із вбудованою графікою RDNA 3+ виходитимуть як мінімум до 2027 року. Відразу зазначимо, що це не означає застою AMD у сегменті інтегрованих GPU. Ніщо не завадить компанії застосувати у майбутніх лінійках процесорів графіку на базі архітектури RDNA наступних поколінь. Однак у найближчі роки стандартом для гібридних чипів AMD мейнстрім-рівня буде RDNA 3+.

Варто додати, що на графічну архітектуру Radeon DNA у мобільних процесорах AMD перейшла порівняно недавно — чипи Ryzen 6000 (Rembrandt), обладнані iGPU RDNA 2, вийшли на початку 2022 року. До цього «червоні» використовували архітектуру Vega, в тому числі покращений варіант.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 10.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: