У Мережі помічена плата ASUS ROG Maximus XIII із чотирма роз'ємами SO-DIMM DDR4

Через лабораторії багатьох виробників проходить чимало цікавого «заліза», якому не судилося отримати статус серійного продукту. До цієї категорії належить незвичайний варіант плати ASUS ROG Maximus XIII, фото якої днями були опубліковані у Мережі. Вона базується на чипсеті Intel Z590 та призначена для процесорів LGA1200, а її головна особливість криється в ОЗП.

ASUS ROG Maximus XIII

Замість звичних роз'ємів під модулі оперативної пам'яті DIMM DDR4 на материнській платі формату ATX розпаяно слоти для планок SO-DIMM DDR4, які зазвичай використовуються в ноутбуках та міні-комп'ютерах. Систему можна оснастити такими чотирма планками. В іншому незвичайна плата повторює модель ASUS ROG Maximus XIII Hero, доступну у вільному продажу.

ASUS ROG Maximus XIII

Як припускають закордонні колеги, ця системна плата могла використовуватись для тестування високошвидкісних модулів DDR4 формату SO-DIMM. Найімовірніше, вона була виготовлена ASUS на замовлення Kingston Technology. Підтвердженням цієї теорії можна вважати логотип Kingston FURY, який виводиться при запуску системи.

ASUS ROG Maximus XIIIASUS ROG Maximus XIII

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 12.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: