Nvidia рекомендує власникам CPU Raptor Lake звертатися до Intel у разі нестабільної роботи ігор

Кількість скарг на нестабільну роботу топових процесорів Intel Core 13-/14-го покоління продовжує зростати. Проблема стала настільки поширеною, що на неї відреагувала корпорація Nvidia. Вона рекомендує власникам таких чипів при проблемах зі стабільністю роботи та «вильотах» ігор або помилці «out of video memory» звертатися саме до Intel. Тим самим компанія дає зрозуміти, що винуватцем проблем є не відеокарти або драйвери.

Nvidia

Насамперед проблеми спостерігаються в іграх на базі рушія Unreal Engine 5, проте не обмежуються ними. Нестабільну роботу комп'ютерів на топових CPU Core 13-/14-го покоління закордонні колеги пов'язують із надмірно високими частотами та знятими обмеженнями Power Limit. У зоні ризику знаходяться процесори K-серії, що працюють на межах своїх можливостей, наприклад Core i9-13900K або Core i9-14900KS.

Як тимчасове рішення пропонується обмежити ліміти потужності PL1/PL2 паспортними значеннями або знизити максимальну частоту процесора. Сподіватимемося, що найближчим часом Intel вдасться розв'язати ці проблеми.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

Всі новини за 12.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: