Інженерні зразки процесорів Intel Arrow Lake-S «засвітили» до 24 ядер без Hyper-Threading

У лабораторіях Intel вирує робота над процесорами Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільної платформи LGA1851. Офіційний реліз новинок відбудеться у другій половині цього року, а зараз фахівці процесорного гіганта проводять випробування нових чипів. Зокрема, днями у Мережі «засвітилися» два нові екземпляри CPU Arrow Lake-S.

Arrow Lake

Йдеться про моделі з 20 та 24 ядрами, тобто про топові рішення лінійки Core Ultra 200. Оскільки це інженерні екземпляри процесорів, то для них характерні порівняно невисокі робочі частоти: від 2,3 до 3,0 ГГц. У версій, які надійдуть до магазинів, ці параметри будуть вищими. На увагу заслуговує той факт, що обидва зразки CPU Arrow Lake-S позбавлені підтримки технології Hyper-Threading та набору інструкцій AVX-512.

Arrow Lake

У процесорах Intel Arrow Lake, згідно з наявною інформацією, використовуватиметься до 8 високопродуктивних ядер Lion Cove та до 16 енергоефективних ядер Skymont. Нові CPU також отримають два додаткові LP-ядра в кристалі із системною логікою, графічний блок Xe-LPG та окремий модуль для прискорення операцій зі штучним інтелектом. Сама Intel називає їх «першими ігровими процесорами з ШІ-прискорювачем».

Arrow Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 55)

Всі новини за 14.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: