MSI розпочала підготовку до виходу процесорів Ryzen 9000 з архітектурою Zen 5

Партнери AMD активно готуються до релізу нових процесорів для платформи AM5. Зокрема, компанія MSI почала випускати прошивки UEFI для плат з логікою AMD 600-ї серії, створені на базі AGESA версії 1.1.7.0. Їхнім головним нововведенням стала підтримка наступного покоління процесорів. Очевидно, що йдеться про лінійку CPU Ryzen 9000 (Granite Ridge), офіційний реліз якої відбудеться в другій половині року.

Офіційними подробицями про процесори Zen 5 компанія AMD може поділитися на виставці Computex 2024 на початку червня. На так званий «нульовий» день заходу заплановано виступ генерального директора AMD Лізи Су.

За попередньою інформацією, CPU Granite Ridge запропонують до 16 ядер/32 потоків, а приріст швидкодії щодо актуальних Ryzen 7000 (Raphael) буде отримано за рахунок підвищення IPC та оптимізації для деяких типів навантажень, на зразок AVX-512. Разом із процесорами Ryzen 9000 до продажу надійдуть оновлені материнські плати AM5. Раніше надходила інформація, що вендори розраховують представити нові продукти у третьому кварталі.

MSI

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 15.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: