З'явилося нове підтвердження специфікацій консолі PlayStation 5 Pro

Останнім часом у Мережі з'явилося чимало подробиць про ігрову консоль PlayStation 5 Pro. Всі вони надійшли від неофіційних джерел, але зараз вже немає сумнівів щодо намірів Sony випустити покращену версію PS5. З новим підтвердженням опублікованої раніше інформації виступила редакція The Verge, яка посилається на власні джерела, близькі до японського гіганта.

PS5
Однокристальна система PS5 з нанесеним рідким металом

Закордонні колеги підтверджують попередні специфікації PlayStation 5 Pro, на зразок збільшення частот x86-ядер Zen 2, використання більш високошвидкісних мікросхем GDDR6 та потужний графічний блок, що поєднує елементи архітектур RDNA 3-/4-го покоління. Докладніше про «начинку» майбутньої ігрової консолі ми розповідали в недавньому матеріалі.

Серед нововведень також згадується додатковий обсяг системної пам'яті, доступної іграм. Розробники можуть розраховувати на 13,7 Гбайт замість 12,5 Гбайт у разі звичайної PlayStation 5. У PS5 Pro також передбачено окремий блок для прискорення операцій машинного навчання із заявленою продуктивністю 300 TOPS у 8-бітових обчисленнях. Він знадобиться для фірмової технології масштабування Sony PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution).

Sony позиціює новинку не як заміну звичайної PlayStation 5, а як її покращену версію, що забезпечить більш високу роздільну здатність або частоту кадрів. Обидва варіанти консолі співіснуватимуть. Тому розробники надалі повинні враховувати, що їх проєкти можуть бути запущені на двох версіях PS5. Ігри з покращеннями для PlayStation 5 Pro отримають позначку «PS5 Pro Enhanced».

PS5

Офіційний вихід PlayStation 5 має відбутися останніми місяцями цього року. Точніші терміни стануть відомі з наближенням до релізу.

Джерела:
The Verge
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 16.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: