Qualcomm випустить лінійку SoC Snapdragon X наступного тижня

Формальний анонс однокристальної системи Snapdragon X Elite відбувся ще пів року тому. З того часу Qualcomm Technologies не перестає всіляко підігрівати інтерес до нової SoC, але, схоже, офіційного релізу чекати залишилося зовсім недовго. Чипмейкер опублікував тизер заходу, що пройде наступної середи, 24 квітня.

Snapdragon X Elite

Тему майбутньої презентації компанія розкривати не стала, але, як підкреслюють закордонні колеги, вона буде присвячена лінійці SoC Snapdragon X та ноутбукам на її основі. Власні пристрої з новою платформою Qualcomm готує багато великих виробників, наприклад, Samsung та Lenovo. За попередньою інформацією, серія Snapdragon X буде представлена десятьма різними конфігураціями однокристальної системи.

Snapdragon X Elite

У топовому варіанті SoC Snapdragon X Elite запропонує 12 ARM-ядер з 64-бітною архітектурою Oryon, сумарно 42 МБ кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю 4,6 Тфлопс, модуль AI Engine для прискорення ШІ-операцій та контролер пам'яті LPDDR5X-8533. Є підтримка USB4, 5G-мереж, бездротового стандарту Wi-Fi 7 та NVMe-накопичувачів з PCI-E 4.0. Qualcomm заявляє для новинки швидкодію рівня останніх розробок Intel, AMD та Apple.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 19.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: