Неофіційні специфікації процесорів AMD Strix Halo з потужною вбудованою графікою

Від азіатських джерел надійшли нові подробиці про гібридні процесори AMD Strix Halo. Ці чипи, за чутками, на додаток до x86-ядер Zen 5 запропонують потужну інтегровану графіку та, наприклад, зможуть скласти конкуренцію старшим SoC Apple. На цей час складно підтвердити нову інформацію, тому рекомендуємо підходити до неї зі здоровим скептицизмом.

AMD Dragon Range
AMD Dragon Range

Мобільним процесорам AMD Strix Halo приписується багаточипове компонування. Повідомляється, що в них будуть використані два чиплети з вісьмома ядрами Zen 5 у кожному та досить велика мікросхема введення-виведення. У ній розміщено блок NPU для прискорення ШІ-застосунків, 256-розрядний інтерфейс пам'яті LPDDR5X-8533, 32 мегабайти L4-кешу, графічний модуль на 40 Compute Units (або 2560 потокових процесорів) з покращеною архітектурою RDNA 3-го покоління, а також контролери PCI-E, USB і так далі.

AMD Strix HaloAMD Strix Halo

Вбудована графіка Strix Halo має забезпечити швидкодію рівня дискретних відеоадаптерів для ноутбуків, на зразок GeForce RTX 4060 Laptop або RTX 4070 Laptop. Джерело навіть надало результати перших тестів, втім, підтвердити їх достовірність поки що важко. Хай там що, нові мобільні процесори AMD виглядають багатообіцяюче. Залишилося дочекатися офіційних подробиць.

AMD Strix Halo

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 19.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: