У мережі Bitcoin відбувся халвінг. Нагорода майнерам зменшилася вдвічі

Сьогодні у мережі криптовалюти Bitcoin відбулося зниження нагороди за знаходження блоку або так званий халвінг. Він відбувається кожні 210 000 блоків, що приблизно відповідає чотирьом рокам. Цей процес контролює емісію криптовалюти, кількість якої обмежена 21 мільйоном BTC. В результаті четвертого халвінгу нагорода за знаходження блоку в мережі Bitcoin зменшилася вдвічі — з 6,25 до 3,125 BTC.

Bitcoin

У минулому за халвінгом слідувало стрімке зростання курсу Bitcoin, який встановлював нові історичні максимуми. Щоправда, на цей раз йому вдалося оновити рекорд ще до зниження нагороди. Нині курс найпопулярнішої у світі криптовалюти знаходиться близько $64-тисячної позначки, а історичний максимум ($73,8 тисячі) був зафіксований у середині минулого місяця.

Інші криптовалюти в останні місяці теж демонстрували зростання курсів, але на радість геймерів та ПК-ентузіастів, серед них немає альтернативи Ethereum. Саме цей альткоїн став головною причиною «криптовалютної лихоманки» кілька років тому, коли майнери змітали з полиць магазинів практично всі моделі відеокарт, а їх роздрібні ціни злетіли у два-три рази. Зараз майнінг на відеокартах далеко не такий вигідний, як у минулому.

Обговорити в форумі (коментарів: 109)

Всі новини за 20.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: