AMD готує серію процесорів EPYC 4004 для платформи AM5

Модельний ряд процесорів для платформи AM5 в найближчому майбутньому поповниться не тільки CPU Ryzen 9000 (Granite Ridge), але й лінійкою EPYC 4004. Ця серія покликана доповнити асортимент серверних рішень AMD з архітектурою Zen 4/4c. Сферою застосування новинок стануть сервери початкового рівня.

Детальні специфікації процесорів AMD EPYC 4004 на цей час не повідомляються. Найімовірніше, основні особливості вони успадкують від чипів Ryzen 7000-ї серії, включно з Embedded та PRO варіантами. Тобто зможуть запропонувати до 16 ядер Zen 4, двоканальний контролер оперативної пам'яті DDR5 та підтримку інтерфейсу PCI Express 5.0. Також повідомляється, що компанія запропонує моделі із технологією 3D V-Cache.

Щодо материнських плат для EPYC 4004 подробиць теж поки не надходило. Враховуючи конструктивне виконання AM5, партнери AMD можуть наділити їх підтримкою випущені раніше моделі або випустять нову серію продуктів, ймовірно, з новим набором логіки. Хай там що, залишається дочекатися офіційної презентації.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 24.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: