12-ядерний процесор AMD Strix Point помічений у базі Geekbench

У базі результатів бенчмарку Geekbench помічено прототип процесора AMD нового покоління на базі архітектури Zen 5. Потенційно це представник лінійки APU Strix Point, яка належить до майбутньої серії Ryzen 9050.

Новий процесор налічує 12 ядер і працює на досить низькій частоті 2 ГГц. Але це явно інженерний зразок, тому його показники можуть відрізнятися від частотних характеристик CPU для роздрібного ринку. Процесор показує досить низький результат в однопотоковому тесті — 1217 балів, але загальний багатопотоковий результат сягає 8016 балів. Роздрібні моделі можуть демонструвати зовсім інші результати. Але сам факт наявності даного CPU в онлайн-базі результатів говорить про можливий швидкий анонс.

Згідно з чутками, процесори Ryzen 9050 будуть представлені до кінця року. Вони отримають потужне графічне ядро iGPU на архітектурі RDNA3+ з 16 Compute Units, яке має бути швидшим за мобільний відеоадаптер GeForce RTX 2050 у 50-ватному режимі. При цьому AMD також приписують роботу над APU Strix Halo, які отримають 16 ядер та потужнішу графіку з 40 Compute Units. Лінійка APU Strix Point імовірно буде орієнтована на компактні та портативні пристрої. Сучасні процесори лінійки Phoenix Point використовуються в портативній консолі ASUS ROG Ally та безлічі інших пристроїв такого ж класу.

Очікується, що AMD поділиться інформацією про процесори Zen 5 на виставці Computex 2024, що відбудеться у червні.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 24.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: